Materijali u izradi dušeka

U potrazi za najboljim rešenjima, istražili smo mogućnosti koje nude napredni, savremeni materijali sa izuzetnim svojstvima.

SKY CELL     

Materials-SKY-CELL

Zahvaljujući jedinstvenom tehnološkom rešenju kompanije BAYER, proizveli smo seriju poliuretanskih pena sa otvorenim ćelijama objedinjenih zaštićenim imenom SKY CELL. SKY CELL tehnologija omogućava da vazduh neprestano prolazi i tako omogućava neprestano provetravanje. U dušeku se ne zadržavaju isparenja i ne mogu da se razviju mikrorganizmi, griinje ili plesan. Zato s pravom ističemo da su naši dušeci zaštitnici vašeg zdravlja.

MEMO COOL PENA

Materijal koji ima odlično svojstvo da skuplja manje toplote nego kod dušeka sa običnom memory penom. Memo cool ima jedinstvenu strukzuru koja je neophodna za zdrav san, kombinuje jedinstvenu anatomsku podršku i udobnost poput „sedmog neba“. Memo cool odovara za sve uzraste, daje telu ortopedsku podršku i pomaže u očuvaju zdravlja. Gornji sloj dušeka gde je memo cool ima efekat hlađenja, smanjuje opterećenje mišića i pomažerelaksaciju, ne radi nikakav pritisak na telo.

TENCEL

Tencel antibakterijska tkanina sprečava razvoj grinja i mikroorganizama. Tencel je registrovano ime Lyocell-a, koji je biorazgradiv, obnovljiv i ekološki tekstil, izrađen od sitnih niti prirodnih celuloznih vlakana. Tencel vlakna veoma podsećaju na pamuk, otporna su na gužvanje, odlikuje ih izuzetna mekoća i svilenkast izgled. Veoma je otporan, čvrst i izdržljiv, tako da može da se pere ručno i mašinski. Karakteriše ga velika prozračnost i sposobnost upijanja vlage. Poseduje 50% veću sposobnost apsorbcije vlage od pamuka. Tencel celulozne niti sprečavaju pojavu grinja i bakterija i preporučuju se osobama sa osetljivom kožom.

Džepičaste opruge

Materials-POCKET-SPRINGS

Tehnologija koja omogućava maksimalno prilagođavanje telu i pokretima prilikom spavanja – bezmalo kao da ste na vodi. Jezgro sastavljeno od džepičatih opruga omogućava ubrzan odmor i relaksaciju celog tela. Raskošan doživljaj opuštanja dopunjuje i osećaj svežine zahvaljujući prozračnim materijalima koji sem komfora omogućavaju i čistoću bez zadržavanja mirisa ni isparenja.

BONNEL OPRUGE

Materials-BONNEL-COILS

Proverena tradicionalna tehnologija omogućava odlična ergonomska svojstva i potporu telu neophodnu za udoban odmor. Dušeci povećane tvrdoće su preporučeni osobama većom težinom i omogućavaju im olakšano ustajanje i prevenciju problema sa kičmom.

7-zonsko jezgro

7zones

Jezgro od džepicastih opruga namenjeno je osobama koje žele visok stepen udobnosti, anatomičnosti i provetrenosti. Dušeci sa ovakvim punjenjem pogodni su za osobe sa osetljivom kičmom, kao i za one koji pretežno spavaju na boku. Kod 7- ZONSKOG jezgra, mekši su oni delovi gde smo mi najteži, a to su ramena i bokovi, tako da kičma zauzima prirodan položaj.

MEMORY PENA

Materials-MEMORY-FOAM

Materijal nastao u NASA laboratoriji za potrebe najbolje zaštite i najvećeg komfora prilikom svermirskih letova. Specijalna svojstva Memory pene omogućavaju idealno prilagođavanje telu prilikom odmora. Nakon ustajanja, Memory pena vraća svoj prvobitni izgled. Komercijalna upotreba ovog izuzetnog materijala je započela pre tridesetak godina od kada je postao simbol izuzetno zdravog i opuštajućeg sna.

ECO LATEX

Materials-ECO

Izuzetan materijal sa poboljšanim svojstvima u odnosu na prirodni lateks. Dokazano je da i nakon dužeg korišćenja skuplja čak tri puta manje prašine od ostalih materijala koji se ugrađuju u dušeke. Ova ekskluzivna svojstva su poboljšana perforacijama koje dodatno ubrzavaju strujanje svežeg vazduha.

HR (High Resilience) PENA

Materials-HR-2

Materijal sa izuzetnim odnosom između čvrstine i prilagodljivosti – idealna potpora telu za savršen odmor. Polako se opušta kada legnete i nežno vas podiže kada ustajete. Neuporediv doživljaj komfora prilikom spavanja.

NAVLAKE

Materials-COVERINGS

NAVLAKE od materijala sa specijalnim svojstvima. Izuzetna ergonomska svojstva naših dušeka dopunjuju zdravstvene i terapijske karakteristike tkanina navlaka. U zavisnosti od afiniteta možete da izaberete navlaku sa utkanim srebrnim vlaknima koje ubrzavaju relaksaciju celog tela ili sa Aloe Vera ekstraktom koji pospešuje rad imunološkog sistema.